Vivo Supermarkt

Ten Post kende vroeger vele winkels. De bekendste en de grootste was de VIVO-supermarkt aan de Eestumerweg.De oorsprong van dit bedrijf lag in het pand dat achter deze winkel lag, aan de oude Rijksweg. Op de foto hiernaast is te zien dat er al rond 1900 een winkel in dit pand gevestigd was. De achterkant van dit pand kwam uit op de Eestumerweg.

In de loop der tijd ontwikkelde deze winkel zich tot de eerste VIVO-supermarkt (foto links). Bij het negentigjarig bestaan van de zaak in 1983 werd de nieuwe winkel aan de Eestumerweg betrokken. De winkel kwam feitelijk op de plaats van het oude pand, waarbij de voorkant van de winkel nu aan de Eestumerweg kwam te liggen. Tevens werd de nieuwe winkel verbonden met het huis op de hoek van de Eestumerweg en de Oude Rijksweg. (foto hieronder)KVK-registraties:
2010405           A.J. Koenderink, 1936 - 1938   1936
2011158           A. J. Koenderink, 1938 - 1944  1938Eigenaar van de zaak in 1963 was de heer Koenderink, die in dat jaar 25 jaar eigenaar was en tevens zijn zilveren huwelijk vierde, aldus onderstaand krantenartikel.December 1977
Bij een inbraak in de supermarkt van Koendering is plm fl 4.000,-- gestolen
(bron: Krantenknipsels NVhN)

Helaas overleefde de super, net zoals vele andere buurtsupers, de concurrentieslag met de grote supermarkten niet. De winkel verdween. Vervolgens werd in het pand de vouwwagenwinkel B&A gevestigd. Toen dit bedrijf naar Roden verhuisde, vestigde Koster Baflo zich in het pand. Koster Baflo verhuurt feesttenten en toebehoren. In de winkel worden vliegengordijnen verkocht.